Forlaget Klitrosen

klitespf.gif (1936 bytes)

Inspiration og sund fornuft

Tilbage til forsiden

 

Klitrosen udgiver bøger inden for psykologi, terapi, ernæring og helse ud fra et holistisk, økologisk helhedssyn. Der lægges både vægt på sygdomsbehandling og på det forebyggende sundhedsarbejde. De fleste forfattere har erfaring inden for det etablerede sundhedssystem, f.eks. som farmaceuter, fysioterapeuter, læger og sygeplejersker.

Alternativ behandling bygger på århundreders erfaringer og gode resultater. Til forskel fra medicinsk behandling giver akupunktur, kiropraktik, urter, zoneterapi og fornuftige kostomlægninger ikke sundhedsskadelige virkninger.

Klitrosen sprang ud i 1977 med en digtsamling af Lola Baidel. Klitrosen blomstrede i de første 10 år med flere digtsamlinger af Lola Baidel, adskillige andre fine lyrikere og mange priste romaner.

Klitrosens historie er fortalt af redaktøren Ole Bidsted i jubilæumsudgivelsen fra 2002: Klitroser.

Forlæggerens fuldstændige helbredelse af en invaliderende gigt gennem en kombination af akupunktur og kostomlægning blev begyndelsen til udgivelsen af bøger om alternativ behandling.

Klitrosen tilstræber at udgive sobre bøger, der holder i mange år og som inspirerer og lægger grunden til et helt og levende liv.

Udgivelserne er ordnet alfabetisk efter forfatternes efternavn.

Lige nu er Klitrosen aktuel med en bog:

PÆDIATRISK AKUPUNKTUR
af Nigel Ching:

Selvom pædiatrisk akupunktur ikke er specielt velkendt eller udbredt i Danmark, har behandling af børn spillet en central rolle i kinesisk medicin igennem to tusinde år. Allerede i nogle af de tidligste klassiske tekster som for eksempel Zhang Zhong-Jings Jin Gui Yao Lue (ca. år 200 CE) er der deciderede sektioner som fokuserer på behandling af børn. Også i det moderne Kina er behandling af børn med kinesisk medicin meget udbredt og de fleste moderne kinesiske medicinske tekstbøger har et afsnit om pædiatri. Ligeledes er der flere behandlere i Vesten som har specialiseret sig i pædiatrisk akupunktur.
Der er nogle afgørende og signifikante forskelle mellem børn og voksne, både ift. deres fysiologi, de ætiologiske faktorer som påvirker dem samt hvilke ubalancer og sygdomme, de udvikler. Disse forskelle har også betydning ift. hvordan man diagnosticerer og behandler børn. For første gang på dansk er der nu en bog, som grundigt beskriver disse vigtige aspekter af pædiatrisk akupunktur.
Bogen indeholder:
- En gennemgang af børns fysiologi med fokus på hvor og hvordan deres fysiologi afviger fra voksnes.
- Relevante ætiologiske faktorer og diagnostiske tilgange.
- Akupunkturteknikker til behandlingen af børn.
- Differentiering og behandling af de mest almindelige lidelser hos børn og unge.
 

Klitrosens bøger kan købes i boghandelen og i helsekostbutikker.

klitespf.gif (1936 bytes)