Forlaget Klitrosen

klitespf.gif (1936 bytes)

Inspiration og sund fornuft

Bøgerne kan bestilles hos forlaget ved at indsætte beløbet + porto på konto 8401 1182742. Anfør bogtitlerne.

Tilbage til forsiden

Klitrosens fagbøger inddelt efter emner:
PSYKOLOGI OG HELSE
TRADITIONEL KINESISK MEDICIN

                PSYKOLOGI OG HELSE klitespf.gif (1936 bytes)

H. Andersen
CANDIDA MADOPSKRIFTER og inspiration til allergimad
65 sider kr. 98,-

For de mange mennesker, der har Candida, er bogen en gave. Forfatteren videregiver sine egne erfaringer i form af opskrifter, diæter og anbefalede madprodukter, der kan hjælpe andre til lettere at gennemføre en kur, der i sidste ende skal føre frem til, at man får et bedre liv.
 
P. Bennicke og M. Fjordgård
HJÆLP DIT ØREBARN
148 sider, ill., kr. 198,-

Bogen kan være til gavn og støtte for alle, forældre og andre, der har med børn at gøre under den spændende opvækst, og som kan blive udfordret med eksempelvis øre-problemer. Bogen her giver nye muligheder, der for manges vedkommende kan bruges af forældre uden forudgående kontakt med læge eller behandler.
 
M. Damhus
HARMONISKE HORMONER
160 sider kr. 178,-

Om unormal hårvækst, overvægt, sukkersyge, menstruationsforstyrrelser, forhøjet blodtryk og kolesterol. Som et samlet sygdomsbillede kaldes det syndrom X. Få en forklaring på, hvorfor slankekure ikke virker på dig og få vejledning på kostændringer, der afhjælper og giver velbefindende.
 
L. Dittmer
FENG SHUI - forstå fundamentet
114 sider kr. 148,-

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor feng shui virker? Eller hvad qi egentlig er? Bogen beskriver principperne bag feng shui og sammenhængen med tai chi, I Ching og kinesisk filosofi.
 
M. Fjordgaard
PSORIASIS - nej tak
148 sider kr. 148,-

Mange lider af psoriasis. Behandlingen sker oftest med salver, lys og saltbade. Det er symptombehandling, der kun giver en midlertidig lindring. Bogens behandlingsplan lægger vægt på at afhjælpe de ubalancer, der er årsagen til psoriasis.
 
M. Fjordgaard
SPIS DIG GLAD - depression og vinterdepression
160 sider kr. 148,-

Det positive i denne bog er, at vi altid selv kan gøre en indsats. I stedet for at lade os behandle og være passive i sygdomsprocessen, kan vi vælge at tage aktiv del i vores sundhedsproces. Bestemte madvarer og sammensætningen af vore måltider, danner de samme processer i hjernen som "lykkepiller" og anden nervemedicin. Kostfaktorer, vitamin- og mineralmangel er ofte oversete årsager til depressioner.
 
M. Fjordgaard og E. Lydeking-Olsen
FORDØJELSE en FORNØJELSE
464 sider kr. 598,-

Vi er, hvad vi spiser. Men det er kun en halv sandhed. Vi er, hvad vi spiser, fordøjer og optager både af godt og skidt. Vi lever kun af den mad, som fordøjes. Selv fornuftige kostvaner hjælper ikke meget, hvis der er kludder i fordøjelsen.
 
E. Lydeking
OPTIMAL NÆRING
Ernæring, kostvaner og mad
504 sider kr. 498,-
 
A. Mindell
LEDERSKABETS KUNST
Procespsykologi og konfliktløsninger i store grupper og organisationer
Oversat af Lis Bauer
176 sider kr. 178,-

Mindell præsenterer os for en banebrydende ny opfattelse af lederskab og konfliktløsninger. Han frisætter os fra at stivne i identifikation med bestemte roller - leder-medarbejder, lærer-elev .... Vi kan løse de konflikter, der findes, i det kollektive felt. En proces, der fører til kreativitet og fornyelse.
 
A. Mindell
SHAMANENS KROP
En ny vej til livsglæde, samvær og fællesskab
Oversat af Erik Michael
176 sider kr. 148,-

En shaman opfatter ikke voldsomme hændelser som sygdom, død og depression som ulykker, men som en mulighed for at komme i kontakt med større kræfter. Bogen indeholder en række øvelser, som man selv kan udføre for at komme i kontakt med shamanens krop.
 
E. Møller
Spis dig fra LEDSMERTER, GIGT og .. En kogebog
410 sider kr. 498,-

Gigt og ledsmerter kan helbredes uden brug af medicin. Forfatteren fremlægger dokumentation for sine behandlinger, der består kostomlægning og begrænsning af stimulanser i en afgrænset periode. Bogen indeholder et væld af gode og velsmagende madopskrifter.
 
E. Møller
SVAMPEPROBLEMER OG ...
128 sider, kr. 128,-

Erfaringerne viser, at en stor del af vores tids mest almindelige sygdomme kan have rod i svampeproblemer. Det gælder fødemiddelallergi, hals- og bihulebetændelse, gigt, ledproblemer, mavesmerter og nervøsitet.
 
J. Maglegaard og K. Steinig
HOMØOPATI OG BØRN - En praktisk håndbog
168 sider kr. 168,-

Homøopati er naturlig og effektiv medicin uden bivirkninger. Derfor er behandling særlig god til akut syge børn med forkølelser, feber, hals- og mellemørebetændelser. Forældre kan selv behandle uden langsigtede negative bivirkninger.
 
S. Norkola
HEALING en gave til alle
176 sider kr. 148,-

Hvad er healing, og hvordan kan man bruge det til at helbrede? Hvordan lærer man de grundlæggende principper i healing? Hvad er forudsætningerne for at blive healer? Evnen til at heale har vi alle. Bogen er en hjælp til alle, som interesserer sig for deres velbefindende samt healing, auraen og alternative terapiformer.
 
R. Oussoren
SKRIVEDANS I
Bog + plakat kr. 226,-
DVD kr. 198,-
CD kr. 196,-

Leg, musik og bevægelse er nøgleordene i SKRIVEDANS for børn i alderen 5-8 år. Inden for hjerneforskningen, pædagogikken, metodikken og musikvidenskaben finder man dokumentation for bevægelsernes, rytmens og musikkens betydning for modenhed, vækst og intellektuel udvikling. Tegne- og skrivebevægelserne udvikler harmoniske kropsbevægelser hos børnene, forbereder dem på at skrive, men lærer ikke børnene skrift. Det er bogstavformer og skrivebevægelser, der er kernen i SKRIVEDANS. Metoden henvender sig til de ældste børn i børnehaven, til børnehaveklasserne og skolens første klasser.
Lektørudtalelse:
"Bogen er en del af et sammenhørende undervisningsmateriale til hjælp for den lærer / pædagog, der ud fra et neurofysiologisk og neuropsykologisk afsæt vil fremme udvikling af en rytmisk, personlig og sammenhængende håndskrift hos eleven. Det øvrige i sættet er en video med undervisningssituationer, en instruktionsplance og 6 kassettebånd med musik til øvelserne. Disse er overordentligt udførligt forklaret og eksemplificeret med mængder af små s/h tegneeksempler til et samlet forløb over op til ni uger á 15-30 minutter dagligt to gange på et år for årgangene lige inden og i starten af skoleforløbet. Efter en indledning om ideerne bag forløbet og praktiske tips om lokaler og materialer gennemgås de enkelte øvelser grundigt for hver dag med masser af ideer og inspiration til egne indfald. I sætter her er det udelukkende forberedende bevægelser og mønstre til fremme af samspil mellem hjerne, krop og sind, men et efterfølgende bind vil komme ind på de enkelte bogstaver. Teksten i to tætte spalter er i et noget ordrigt sprog, der ikke overser mange anvendelsesmuligheder for øvelserne til fremme af skrive- og livsglæde. Til slut kopisider med supplerende materialer og kort litteraturliste."
Jens Verner Nielsen (S)

R. Oussoren
SKRIVEDANS II
Bog + plakat kr. 292,-
SKRIVEDANS fortsætter med at udvikle en egentlig håndskrift. Der lægges vægt på en sammenhængende sløjfeskrift.

SKRIVEDANS kan bestilles hos boghandleren, ikke hos Klitrose.
 

C. Vagn-Hansen
TYPE 2 DIABETES OG NATUREN
128 sider kr. 148,-

Radiodoktorens mål er, at du bliver din egen læge og tager ansvaret for din egen sygdom og forbedrer din livsstil og udnytter de naturlige muligheder for et godt liv. Forfatteren er selv diabetiker og øser af sin viden og erfaringer.

       TRADITIONEL KINESISK MEDICIN klitespf.gif (1936 bytes)

N. Ching
AKUPUNKTURENS GRUNDPRINCIPPER
766 sider kr. 998,-

I dette omfattende værk får læseren en udførlig gennemgang af den fysiologiske model, som danner fundamentet for akupunktur og kinesisk medicin. Samtidig får læseren en grundig indførelse i den filosofiske baggrund for kinesisk medicin, hvor principperne omkring yin og yang samt de 5 faser bliver gennemgået på et niveau, der ikke er set før i en dansk bog om akupunktur.
Bogen vil være en guldgrube for både akupunkturstuderende, behandlere og alle med interesse for kinesisk medicin.
 
N. Ching
AKUPUNKTUR og SYGDOMSBEHANDLING
556 sider kr. 888,-

Et opslagsværk for akupunkturbehandlere og studerende en omfattende og detaljeret analyse af, hvordan man differentierer og behandler sygdom med akupunktur.
 
N. Ching
Kunsten at diagnosticere med kinesisk medicin
960 sider kr. 1.148,-

Hvordan diagnosticerer man, hvad betyder de forskellige tegn, og hvordan er de opstået? Tegn og symptomer bliver logisk sorteret og stillet op som ubalance-mønstre. Der opstilles behandlingsstrategier med tilhørende behandlingsforslag.
 
N. Ching
PÆDIATRISK AKUPUNKTUR
522 sider kr. 888,-
Behandling af børn og unge med nåle. Gennemgang af fysiologi, ætiologiske faktorer og diagnostiske tilgange. Teknikker til behandling af børn. Behandling af de mest almindelige lidelser hos børn.
 
S. Gascoigne
KLINISK MEDICINSK GUIDE
456 sider i A4 format kr. 448,-

Den nødvendige håndbog for alle alternative behandlere og læger. Værket giver et samspil mellem konventionel lægebehandling og holistisk praksis. Og relaterer alternativ behandling til lægeordineret medicin.
 
S. Jonassen
UDRENSNING OG FORVANDLING
200 sider, ill., kr. 198,-

Formålet med bindevævsmassage med sugekopper er at øge blodgennemstrømningen i bindevævet. De mere eller mindre fastsiddende affaldsstoffer løsnes fra vævet af det effektive sug, trækkes over i de udrensende blodkar og cirkulerer til udrensningsorganerne. Bindevævet genvinder da sin naturlige tilstand, og huden bliver spændstig og glat.
 
J. Kastner
HELSEBRINGENDE MADVANER - Kinesisk Ernæringsterapi
302 s., Ill., kr. 368,-
Jörg Kastner giver en introduktion til principperne i traditionel kinesisk medicin og "energilæren" i maden. Med den gennemgående understregning af en holistisk tilgang giver Kinesisk Ernæringsterapi læserne værktøjer til at integrere principperne i kinesisk diætvidenskab i deres daglige liv. Bogen indeholder en omfattende klassifikation af mere end 300 almindeligt tilgængelige fødevarer såsom grøntsager, korn, urter og krydderier frugt, kød, fisk, mejeriprodukter, olie og fedtstoffer mv. Adskillige kliniske eksempler og behandlingsforslag kombinerer kunstfærdigt Vestens lægevidenskab med kinesisk diagnostik.
 
M. P. Lund
DEN KINESISKE MATERIA MEDICA
Stort format, ill. 640 sider kr. 998,-

Dybdegående lærebog om den kinesiske plantemedicin, indgående beskrivelse af de enkelte droger, deres indikation, virke, dosis og kontraindikationer. Detaljerede syndromdifferentieringer ud fra drogernes virke og bredspektrede klassificeringer af urterne. Praktisk anvendelig for akupunktører, læger og behandlere ved såvel akut som kronisk dybtsiddende sygdom.
 
G. Maciocia
TUNGEDIAGNOSE i kinesisk medicin
214 sider kr. 398,-

Undersøgelse af tungen er en af den traditionelle kinesiske medicins centrale metoder. Tungens farve, form og belægning bestemmes og suppleres med 59 farveplancher, der følges op af patienthistorier, der demonstrerer, hvorledes tungediagnosens principper fungerer i praksis. Bogen, der er en klassiker, gennemgår tungens rolle ved prognoser og identifikation af ubalancemønstre.
 
J. Siegumfeldt
AKUPUNKTUR under graviditet, fødsel og barsel
306 sider, ill., kr. 498,-

Akupunktur under graviditet, fødsel og barsel er på én gang en lærebog og et praktisk opslagsværk for akupunktører såvel som akupunkturkyndige jordemødre og andre fagpersoner, der arbejder med gravide, fødende, barselkvinder og nyfødte børn. Bogen taget udgangspunkt i traditionel kinesisk diagnostisk metode, som kombineres med moderne, vestlig obstetrisk viden samt erfaringer med at implementere akupunktur og andre østlige behandlingsformer i det vestlige sundhedssystem.
 
B. Strittmatter
ØREAKUPUNKTUR Atlas
426 sider, ill., kr. 498,-

Beate Strittmatter er læge, akupunktør og chefinstruktør ved German Academy of Acupuncture. Forfatteren har skrevet en brugervenlig guide til studerende og praktiserende akupunktører på et højt fagligt niveau.
 
J. Wendeleff (Oversætter)
I CHING
700 sider kr. 398,00
I Ching udkommer nu for første gang på dansk i en samlet udgave, hvor også den 3. bog er medtaget. I Ching eller Forvandlingens Bøger er en visdoms eller orakelbog, hvor man kan spørge til råds om livsproblemer.
Den stammer fra den mystiske oldtid, og næsten alt, hvad der er tænkt på af store tanker igennem de seneste 3.000 år af den kinesiske historie, har hentet inspiration fra denne bog. Den er derfor også blevet kaldt en af verdens 5 bibler.
 
L. S. Zhen
PULSDIAGNOSE - teknik, metode og eksempler
112 sider kr. 198,-

Bogen er en klassiker - 450 år gammel. Den er stadig en af grundbøgerne for de kinesiske læger. Der er en systematisk gennemgang af pulsdiagnose, baseret på elektrokardiogrammer. Der er grundige fortolkninger af diagrammerne, relateret til sygdommene. Pulsdiagnose er et hurtigt og effektivt redskab i den daglige praksis.
 

 

 

 

klitespf.gif (1936 bytes)